dissabte, 19 de març del 2011

Heart Burger

Ubicat a la gran via de les Corts Catalanes, núm.602, de Barcelona, el restaurant Heart Burger pretén divorciar el popular trinomi d’hamburguesa/poca qualitat/preu econòmic pel d’hamburguesa/bona qualitat/preu considerable tot amb una ració notable d'originalitat i perquè no dir-ho, una mica de "rosa que l'amor si posa" doncs les hamburgueses i el seu pa tenen forma de cor...ells diuen que és el símbol de la salut...jo ho associo més a l'amor i de fet, quan veus una hamburguesa en forma de cor et venen varis conceptes al cap però creieu-me, en cap cas no crec que el primer que us vingui sigui el de salut.

El local és agradable, força gran i amb tocs que recorden a un restaurant de menjar ràpid i altres tocs que recorden a restaurant de classe; deixeu-me que ho expliqui:
Quan entres, a tocar de la porta hi ha la mestressa que el primer que et demana és si tens reserva (No entenc aquesta mania de la reserva, no acostumo a reservar mai i a vegades sembla que et facin un favor atenent-te o bé que siguis un client de segona) i posteriorment t’assigna la taula. Aquesta part seria la de restaurant amb classe, tanmateix les taules poc es diferencien amb les que hom pot trobar en una cadena fast food, no són especialment còmodes ni amples ni amb una decoració exquisida doncs són senzilles, estretes i funcionals.

La carta no és precisament d’estil J.R.Tolkien sinó que consta senzillament de l’apartat d’hamburgueses, el d’amanides, el de postres i el de begudes; senzill i efectiu i compleix amb les expectatives que hom té quan va a un restaurant que es diu Heart Burger. Tanmateix algun entrant més seria ben apreciat. De totes maneres, s’esmera en deixar ben clar que no et menges un Big Mac, sinó una hamburguesa de vedella de màxima qualitat, ecològica i lliure de tots els químics propis de les industrials. La veritat és que la informació que donen sobre l’origen de les hamburgueses fa que et creguis el producte i que tinguis ganes de consumir-lo. Els preus de les amanides, els postres i les begudes, si fa o no fa son estàndards però els de les hamburgueses son comparativament molt més cars que els d’una cadena de menjar ràpid. La hamburguesa sense ingredients surt a 9.95€ i la més cara a 12,50€ i els plats van acompanyats de patates fregides.

Abans de servir-les a taula porten les salses: ketchup Heinz ecològic (té exactament el mateix gust que el normal) i mostassa PRIMA. Això, des de la meva opinió és un total desencert doncs una hamburgueseria que intenta desmarcar-se de la línia del fast food i aposta per la qualitat, hauria de disposar de les seves pròpies salses casolanes ja fos barbacoa, salsa de tomàquet o les que la casa estimés oportú.

Finalment arriba el plat i no deixa de ser original veure un pa i una hamburguesa amb forma de cor, però el que immediatament et bé al cap després és que la relació quantitat/preu és baixa, ja que el tamany de l’hamburguesa no és gaire impactant i les patates fregides, tot i ser bones, son molt escasses.

Quan proves l’hamburguesa et creus el que has llegit prèviament a la carta i notes que realment poc té a veure amb les de tipus industrial, és realment gustosa i bona però no arriba a ser “espectacular”. Triïs el tipus que sigui els ingredients que l’acompanyen son força escassos i el sabor intens de l’hamburguesa tendeix a suavitzar o inclús a eliminar el dels altres ingredients.
Realment es gaudeix, notes que estàs menjant qualitat des del pa fins a la pròpia carn però aquest gaudiment s’acaba relativament aviat doncs és menja amb un pim pam, i trobes a faltar una mica més de quantitat. Aquest per mi és sens dubte el principal defecte del restaurant, pel preu que pagues, trobes a faltar una hamburguesa una mica més gran i amb més quantitat d’ingredients.

Pel que fa al servei és força acceptable, és atent i cortès i per part dels propietaris se’ls hi nota una gran il·lusió i les ganes de fer les coses ben fetes. En algun cas inclús massa atenció i massa control sobre els seus propis cambrers.

En fi, celebro que hi hagi gent emprenedora que tingui il·lusió i ganes d’agafar un producte que ja esta establert i funciona bé i el reformuli i el canviï per eliminar-ne els defectes i ampliar-ne les virtuts així doncs com a concepte de restaurant xapó!

Ara bé , espero que poc a poc vagin augmentant la llista de plats i que o bé disminueixin una mica els preus o almenys facin les hamburgueses una mica més tupides. Hi tornaré d’aquí un temps per veure quina direcció decideixen emprendre.

Per als que els hi agrada provar coses noves i originals és totalment recomanable  i en termes generals entenent el tipus de restaurant que és li posaria un 7 sobre 10.

Si decidiu provar-lo, no dubteu en explicar les vostres sensacions!